In deze mooie vlog vertelt Jaap wat hem helpt om rustig te worden op school en hoe hij zijn energie kwijt kan. Ben jij wel eens druk op school of wil je als leerkracht weten hoe je je leerlingen kan helpen? Misschien helpen de tips in deze vlog jou ook!

Achtergrond

Op zaterdag 6 oktober was er voor kinderen met druk gedrag en ADHD een vlogcursus, georganiseerd door communicatiebureau Emma. Na wat tips en trics van vlogexpert Jorinde Bosma, konden de kinderen ter plekke gaan oefenen met vloggen. Met behulp van twee gratis apps (Quik en Hyperlapse) werd hen ook geleerd hoe ze de vlogs konden monteren. Na afloop van de bijeenkomst kregen de kinderen een tripod voor hun telefoon, zodat ze die thuis konden gebruiken om nog makkelijker vlogs te maken. Nadat deze kinderen waren ‘opgeleid’ tot vloggers, konden zij thuis aan de slag gaan om hun ervaringen te delen rondom druk gedrag of concentratieproblemen.

Eerder heeft Danique ook een mooie vlog gemaakt. Zij vertelde over haar drukke gedrag en wat haar helpt om rustig te worden: slijm maken en haar puppy!

Vloggenserie

Naast de vlogs gemaakt door kinderen, hebben we ook een 9-delige vloggenserie waarin experts antwoord geven op vragen van ouders en kinderen. Elke drie weken plaatsen we een nieuwe vlog en de eerste vier vlogs staan ondertussen online. Vanwege het succes van deze vlogs, plannen we nu een nieuwe serie.

Heb jij een interessante vraag voor ons? Mail je vraag dan uiterlijk 15 maart naar Betty Veenman