Laat uw zoon of dochter regelmatig druk en/of opstandig gedrag zien? Zou u als ouder wel wat handvatten voor de omgang met dit gedrag willen krijgen?

De VU (Amsterdam) heeft in samenwerking met Accare (Groningen) een zelfhulp-ouderprogramma ontwikkeld voor de omgang met druk en opstandig gedrag van kinderen. Dit programma bestaat uit onderdelen die ook worden gebruikt in effectief bewezen oudertrainingen, zoals complimenten geven en structuur bieden. Het nieuwe ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag” is echter uniek, omdat ouders het in 15 weken zelfstandig kunnen doorlopen met behulp van een werkboek en online omgeving (in plaats van onder leiding van een gedragstherapeut bij een instelling, zoals bij andere ouderprogramma’s).

Het doel van het ouderprogramma? Het drukke en opstandige gedrag van kinderen te verminderen en vaardigheden van ouders voor de omgang met dit gedrag te vergroten.

Ouders gezocht

We zijn op zoek naar ouders die het programma als één van de eerste ouders (gratis) willen doorlopen en in ruil daarvoor mee willen doen aan onderzoek naar de werkzaamheid van het ouderprogramma. Met het onderzoek willen we bekijken of en hoe goed het programma werkt en voor welke ouders en kinderen het ouderprogramma het meest geschikt is.

Praktische info

Voor wie?

Ouders van:
– heeft u een kind (4-12 jaar) dat druk en/of opstandig gedrag vertoont?
– bent u op zoek naar technieken en tips voor de omgang met het gedrag van uw kind?
Meldt u zich dan nu aan voor deelname aan het ouderprogramma!

Ouders kunnen zich zelf bij ons aanmelden, maar ook behandelaren die het programma geschikt achten voor bepaalde ouders mogen graag contact met ons opnemen!

Wat houdt deelname in?

-U krijgt als één van de eerste ouders de mogelijkheid om gebruik te maken van het ouderprogramma en hiermee leert u handvatten aan voor de omgang met druk en/of opstandig gedrag van uw kind
-U doorloopt het programma zelfstandig in 15 weken
-In ruil hiervoor wordt u een aantal keer telefonisch benaderd voor een vragenlijst of voor een evaluatiemoment en vult u een aantal keer online vragenlijsten in. Ook de leerkracht van uw kind
vult tweemaal online een (korte) vragenlijst in (als u daar toestemming voor geeft).

Wanneer?

-Er kan op korte termijn worden gestart, startdatum in overleg.
-Sommige ouders kunnen direct van start gaan met het programma, andere ouders wachten 15 weken en krijgen het programma dan aangeboden. Tot welke groep u behoort, wordt door loting bepaald.

Meer info, vragen of aanmelden?

Ga dan naar de website www.aandeslagmetdrukenopstandiggedrag.nl

Mocht u vragen hebben, meer informatie willen, of uw interesse willen aangeven om deel te nemen, kunt u ook contact opnemen via onderstaande gegevens!

Contactpersoon
Suzanne de Jong
Vrije Universiteit, sectie Klinische Neuropsychologie
Telefoonnummer: 0205988531
E-mail: aandeslagmetdrukenopstandiggedrag.fgb@vu.nl