Zijn slimme kinderen per definitie druk en ongeconcentreerd? Hierover bestaat veel onduidelijkheid. Sommige deskundigen geven aan dat slimme kinderen inderdaad vaker dan gemiddeld snel zijn afgeleid en druk gedrag vertonen doordat ze worden ondervraagd / ondergestimuleerd. Andere deskundigen geven aan dat hier geen sprake van is en dat slimme kinderen zich juist beter dan gemiddeld kunnen concentreren. Nanda Rommelse en Sanne te Meerman lichten beide kanten van dit vraagstuk toe.

Benieuwd naar onze eerdere vlogs?

•In vlog 1 geven Nanda Rommelse en Sanne te Meerman antwoord op de vraag: “Is ADHD jongensgedrag?”
•In vlog 2 geeft Tycho Dekkers antwoord op de vraag: “Kan bewegen helpend zijn voor kinderen met ADHD?”
•In vlog 3 geeft Sebastiaan Dovis antwoord op de vraag: “Waardoor kunnen kinderen met ADHD impulsief zijn?”
•In vlog 4 geeft Sanne te Meerman antwoord op de vraag: “Is ADHD een erfelijke stoornis?”
•In vlog 5 geven Marjolein Luman en Anouck Staff antwoord op de vraag: “Hoe kan een leerkracht omgaan met druk en ongeconcentreerd gedrag?”

Tweede serie vlogs

Vanwege het succes van onze vlogs, zijn we bezig met het plannen van een nieuwe serie vlogs. Wij zijn erg blij met alle mensen die hun vragen hebben ingestuurd. Momenteel zijn we achter de schermen bezig om te bepalen welke vragen in onze nieuwe vloggenserie aan bod zullen komen, en we proberen experts te vinden die deze interessante vragen kunnen beantwoorden. Zodra dit gelukt is, nemen we contact op met alle mensen die een vraag hebben ingestuurd. Dus nog even geduld: we houden jullie op de hoogte!