Fotomethode

De fotomethode is bedoeld voor basisschoolkinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar. Na een fotografiewandeling en tips om mooie foto’s te maken, gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze krijgen een opdracht mee, bijvoorbeeld om 5 foto’s te maken waar ze druk van worden en 5 foto’s waar ze rustig van worden. In een tweede bijeenkomst mogen ze hun eigen verhaal vertellen bij deze foto’s. Via deze creatieve manier krijgen de kinderen alle ruimte om hun verhaal te vertellen op hun eigen manier. De resultaten worden teruggekoppeld naar de themagroepen en de fotorapportages worden, alleen met toestemming van de kinderen en hun ouders, op deze website geplaatst.

Resultaten
In oktober en november 2018 zijn de eerste bijeenkomsten geweest op de Park en Dijkschool in Gouda, waar zes kinderen met de fotomethode aan de slag zijn gegaan. Na een eerste bijeenkomst waarin geoefend is, hebben de kinderen thuis foto’s gemaakt van dingen/plekken waar rustig en druk van worden, en tijdens de tweede bijeenkomst hebben ze daar een collage van gemaakt om het verhaal erachter te vertellen. De fotorapportages zijn nog niet helemaal af en zullen eerst naar ouders en school worden teruggekoppeld. Daarna zullen enkele rapportages hier worden getoond.

Geïnteresseerd? Wil je ook met je kind of school betrokken zijn bij onze initiatieven? Neem dan contact op met Betty Veenman via het contactformulier.