Fotomethode

De fotomethode is bedoeld voor basisschoolkinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar. Na een fotografiewandeling en tips om mooie foto’s te maken, gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze krijgen een opdracht mee, bijvoorbeeld om 5 foto’s te maken waar ze druk van worden en 5 foto’s waar ze rustig van worden. In een tweede bijeenkomst mogen ze hun eigen verhaal vertellen bij deze foto’s. Via deze creatieve manier krijgen de kinderen alle ruimte om hun verhaal te vertellen op hun eigen manier.

Fotomethode op de Park en Dijkschool in Gouda
In oktober en november 2018 vonden de eerste bijeenkomsten plaats op de Park en Dijkschool, waar zes kinderen met de fotomethode aan de slag gingen. Na een eerste bijeenkomst waarin tips werden gegeven en werd geoefend met het maken van foto’s, gingen de kinderen thuis foto’s maken van dingen/plekken waar ze rustig en druk van worden. Tijdens de tweede bijeenkomst maakten de kinderen daar een collage van om het verhaal erachter te vertellen. Ter verdieping vonden er ook nog individuele gesprekken plaats met de kinderen en uiteindelijk gaven zij met een onderzoeker een presentatie in hun klas. Geïnteresseerd in het hele verslag? Lees dan nu verder!

Geïnteresseerd? Wil je ook met je kind of school betrokken worden bij onze initiatieven? Neem dan contact op met Betty Veenman.